Borrelbrood

Bittergarnituur is altijd erg succesvol op de borrel net zoals stokbrood met kruidenboter, borrelnoten en chips.

Al eens gedacht aan wat anders?

Image

Wat dacht je van Borrelbrood.

Je kunt een heel brood naar keuze kopen bij de bakker en zorg ervoor dat deze niet wordt voorgesneden.

Zoals je in de foto kunt zien, kun je het brood heel makkelijk zelf in blokjes snijden. Pas wel op dat je het brood niet helemaal doorsnijdt.

Ideeën voor de vulling:

1.  Mozarella roma tomaatjes( in plakken) , serano ham en oregano

2.  Jong belegen kaas, lentje uitjes en hamblokjes

Wees zelf lekker creatief met wat je in huis hebt!

Doe het brood vervolgens 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden Celcius.

Tijdens de borrel:

Laat iedereen zelf een stukje pakken en eet smakelijk!

Feitje:

Nederland is een echt broodland en we eten met alle Nederlanders bij elkaar dan ook heel wat op in een jaar. Het bruto verbruik, dit is al het brood dat gekocht wordt, ligt per Nederlander zo rond de 60kg per jaar( a 2 sneetjes per dag). Uitgegaan van meer dan 16,6 miljoen Nederlanders, komt dit jaarlijks neer op een kleine miljard kilo aan brood dat we eten in Nederland.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s