Gevulde (paas)broodjes uit de oven!

Voor Pasen gaan wij traditie getrouw met familie brunchen.

Ik vond een leuk plaatje via een website en heb de foto daarvan opgeslagen, maar niet het recept. Zo heb ik mijn eigen invulling gegeven aan het recept.

Voor 10 stuks heb je nodig:20140421_162657

10 grote harde bolletjes ( te koop bij de bakker of op de markt o.i.d)        halve zakje geraspte kaas ( welke jezelf lekker vind)                                           tuinkers                                                                                                                                         2 bosuitjes                                                                                                                                     Cherrytomaatjes                                                                                                                      vleeswaren ( in dit recept buikspek gekozen)                                                       olijfolie                                                                                                                                              10 eieren

Hoe maak je het:

Gebruik een grote bakplaat en verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de topjes van de broodjes en hol het broodje uit zodat er een gat ontstaat die je vervolgens kunt vullen. Doe per broodje een paar druppeltjes olijfolie voor de smaak. Als eerste kun je met het vleeswaren de bodem van de vulling bepalen. In dit geval de buikspek om het broodje een zoute smaak te geven. Snijdt de cherry tomaatjes doormidden en verdeel 2 cherry tomaatjes per broodje. Vervolgens kun je de bosuitjes in ringetjes snijden en een paar ringetjes in elk broodje doen.  Je zult merken dat er niet zoveel ingrediënten in het broodje gaat passen dus probeer alles een beetje aan te drukken. Strooi de geraspte kaas over het brood en verdeel de tuinkers over de vulling. Als laatste sla je een eitje kapot over de broodjes.

De broodjes zijn nu klaar om in de oven te gaan voor ongeveer 15 a 20 minuten. De broodjes zijn klaar als het eiwit een beetje gestold is. Als je het broodje aansnijdt zal het eigeel vloeien en dat is juist de lekkere dip voor het broodje. Eet Smakelijk!!

Suggesties:

Je kunt de broodjes met allerlei dingen vullen. Bijvoorbeeld Tonijn, tomaat, mozzarella, pesto etc.

Paasbroodjes uit de oven

Feitje: Wie was er eerder de kip of het ei?

Elke kip komt uit een ei, en eieren met een harde schaal ontstonden al veel eerder in het evolutionaire proces. De eerste kip waarvan de genen genoeg afweken van een eerder vastgestelde populatie om het als een nieuwe soort te classificeren werd in die zin dus niet geboren uit ouders die zelf als kip gekenmerkt zouden worden. Omdat evolutie een continu proces is, is het echter niet gebruikelijk om zo’n onderscheid te maken tussen twee opeenvolgende generaties.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s