Pappardelle met asperges en pasham

20140429_171905

Het asperge seizoen is weer begonnen en dat vraagt om een simpel, maar lekker recept. Pappardelle lijkt erg op de tagliatelle pasta die we allemaal kennen, maar is bijna 3 keer zo breed. De pasta die van oorsprong uit Italië komen doen het al jaren erg goed in Nederland. We eten gemiddeld 1 keer in de week een pasta gerecht. Spaghetti bolognese is het meest populair.

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 500 gram Pappardelle pasta
  • 800 gram asperges
  • 1 pakje Maggi roomsaus
  • 200 gram pasham
  • Flinke hand vol bieslook
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels melk

Benodigdheden Parpardelle

Om te beginnen moeten de asperges eerst geschild worden waarna ook de onderkant wordt verwijderd. Zet 2 pannen met water op het vuur en breng het aan de kook ( zonder zout want de Pasham zorgt later voor de zoute smaak). Houdt voor elk persoon 1 asperge apart en leg deze alvast in het koken water. De andere asperges kunnen schuin in kleine stukjes worden gesneden.

20140429_165914

Voeg na 5 minuten ook de andere asperges toe en laat het nog eens 5 minuten koken. Doe in de andere pan met water de pappardelle pasta( ook hier geen zout aan toevoegen). Om een pan op het vuur te besparen kun je de asperges bij de pasta ingieten. Anders kun je een nieuw pannetje op het vuur zetten voor de roomsaus. Deze roomsaus kun je volgens de verpakking klaarmaken. Als laatste kluts je de 3 eieren met 4 eetlepels melk. Gebruik een schaar om 10 bieslookstengels klein te knippen voor door het eiermengsel. Gebruik voor het maken van de omeletten een kleine steelpan en maak 2 omeletten. Ondertussen kan de pasta(met de asperges) worden afgegoten. Haal nu de grote asperges uit de pan en houdt deze apart om de borden mee te garneren. Leg van de pasham 4 plakjes apart. Omwikkel elke asperge met 1 plakje pasham. Nu kun je opdienen. De rest van de pasham kan nu in grove stukken door de pappardelle worden geschept. Gebruikt voor het opdienen diepe borden als je die hebt. Geef elk bord 2 scheppen Pappardelle en let op of de asperges goed verdeeld worden. Leg een groot asperge met pasham schuin op het bord en rol een halve omelet op en leg deze er schuin naast. De rest van bieslook kun je nu voor de garnering nog in klein stukjes knippen over het bord.

Pappardelle met asperge en pashamEet smakelijk!

Italiaans feitje: Vrijdag de 17e is een ongeluksdag in Italië

Dit heeft te maken met de schrijfwijze van 17 met Romeinse cijfers. 17 is namelijk XVII in Romeinse cijfers. Dit is een anagram van ‘VIXI’, wat Latijn is voor ‘ik heb geleefd’. “In het huidige Italiaans is dat vissi, in de passato remote, om aan te geven dat het leven helemaal is afgesloten”. Daarom wordt het getal 17 in Italië geassocieerd met de dood. Zoals in veel landen het getal 13 gemeden wordt (ondere andere in hotels) zo gebeurt dat in Italië dus met het getal 17: De Renault 17 heet daar R177. De vliegtuigen van Alitalia hebben geen stoel 17. En Napoleon, die door zijn geboorte op Corsica door Italië is beïnvloed, weigerde op vrijdag 17 brumaire ten strijde te trekken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s