Pistache pesto

Pistache pesto

Die lekkere groene pesto die eigenlijk overal lekker bij smaakt, wordt meestal gemaakt van pijnboompitten. Deze zijn echter extreem duur geworden. Pistachenoten zijn vaak ook prijzig, maar bij de Jumbo kun je 200 gram kopen voor 1,59. Dit komt neer op 100 gram gepelde pistachenoten.

Benodigdheden :

  • 200 gram pistachenoten( dit is 100 gram gepelde pistache)
  • 200 ml Olijfolie
  • Alle blaadjes van 1 basilicum plant
  • 100 gram parmazaanse kaas
  • 2 knoflook teentjes

pistache noten pellen

Wat moet je doen?  Pel pistachenoten en maal de pistachenoten en de basilicum en kaas in de blender fijn. Pers de knoflook en voeg het samen met de olijfolie toe. Even laten mixen en klaar!!! Zo makkelijk en helemaal zelf gemaakt!

Met deze hoeveelheid heb je voor 4 personen heerlijke pasta saus. Ik gebruik de pesto ook voor op brood en door salades en andere gerechten. Het is ook leuk om dit cadeau te geven in een leuk wekpotje! Voor een lekker recept met deze pistache pesto klik dan op de volgende link op https://cderkink.wordpress.com/2014/05/01/spaghetti-caprese-met-pistache-pesto/

Feitje:

Als je de pesto langer wilt bewaren doe er dan een laagje Olijfolie overheen. Zo is de pesto als het ware beschermd en blijft het tot 14 dagen goed.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s