Spaghetti caprese met pistache pesto

Spaghetti caprese

Caprese is van oorsprong de benaming voor de Italiaanse pasta “insalata caprese”. Deze salade bestaat uit tomaat, mozzarella en basilicum. Deze ingrediënten zijn nu ook de toevoeging aan de spaghetti met een heerlijke pistache pesto . Via de volgende link kun je zien hoe je die kunt maken. https://cderkink.wordpress.com/2014/05/01/pistache-pesto/

20140501_172635

Benodigdheden 4 personen:

  • 500 gram spaghetti
  • 4 tros tomaten ( in partjes)
  • 2 mozzarella bollen ( in kleine stukjes)
  • 15 basilicum blaadjes
  • 1 potje pistache pesto ( zie bovenstaande link)

20140501_173007

Kook de spaghetti en snijdt de tomaten en de mozzarella. In een klein steelpannetje kun je de pesto saus op warmen zodat deze vloeibaar wordt. Giet de spaghetti af. Voeg nu de pesto saus bij de spaghetti en meng dit. Zet de pan nog kort op het vuur en voeg de tomaten en mozzarella toe. Laat deze warm worden. Als de mozzarella smelt kun je het serveren. Serveer de spaghetti met basilicum blaadjes.

Eet smakelijk!

Feitje: leef om te eten of eet om te leven?

De tijd nemen voor eten is een basisprincipe voor Italianen. Je leeft om te eten, niet andersom, iets waar zeker Nederlanders nogal eens anders over denken. Een dramatische fout maakte eens een Nederlandse manager van de Italiaanse vestiging van haar bedrijf door een ‘werklunch’ te organiseren met gesmeerde broodjes, melk en koffie. Iets wat absoluut niet werd gewaardeerd want als je eet doe je niets anders. Ook niet de krant lezen of blijven werken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s