Dumplings

20140523_173935

 

Chinese Dumplings zijn deegflapjes met vleesvulling die je kunt koken. Het is te vergelijken met Italiaanse ravioli. Super lekker en daarnaast heel erg leuk om zelf te maken.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 200 gram half om half gehakt
  • 1 kipfilet
  • 50 Jiaozie vellen  ( worden per 25 verkocht bij de Toko in de vriezer)
  • 3 bladeren van chinese kool
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 bosuitjes
  • 80 gram Shi take
  • 1 el Sojasaus

20140523_162301

 

Zorg ervoor dat je de Jiaozievellen optijd uit de vriezer haalt zodat ze ontdooid zijn als je het wil gaan gebruiken. Begin met de chinese kool. Was 3 bladeren en snijdt ze in kleine fijne stukken. Dit geldt ook voor de shi takes. gebruik een druppel sesamolie en de knoflook in de pan en zorg dat de chinese kool slinkt en dat de meeste vocht verdampt. Hierna kan het van het vuur in een vergiet en laat afkoelen.

20140523_163221

 

Gebruik nu 2 schaaltjes 1 voor de gehakt en de ander voor de kipfilet. Snijdt de kipfilet in hele kleine stukjes( erg fijn zodat ze in de vellen passen) Voeg aan beide schalen 1 bosuitje en een half gewoon uitje toe samen met de sojasaus. De chinese kool met shi takes kunnen worden verdeeld over beide schalen als het is afgekoeld. Kneed nu het gehaktmengsel met je handen tot een massa. Bij de kipfilet kan dit ook met een lepel. Nu is het tijd om een grote pan met water op het vuur de zetten en aan de kook te brengen en de jiaozievellen te vullen.

20140523_173935Neem een jiaozievel en leg er en klein beetje gehakt mengsel op. Vouw nu de onderkant naar boven en druk het flapje op elkaar. Nu kun je als een gordijn te werk gaan en steeds een klein stukje vel over elkaar te vouwen. Zo krijg je een mooie vorm. Gebruik zowel het gehakt mengsel als de kipfilet. Alles wat overblijft kun je opbakken en door de mihoen/rijst doen en als bijgerecht serveren.

20140523_175821Als het water kookt kunnen de dumplings in het water kook ze ongeveer 8 tot 10 minuten waarvan 3 minuten met deksel( pas op dat het niet overkookt)

Serveer de dumplings met een sausje van ( 2 el sojasaus, 1 el sesamolie, 1 bosui gesneden, 1 el chilisaus zoet)

20140523_181016Smullen maar!!!!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s