Aardappel pannenkoeken papa’s recept

aardappel pannenkoeken

Aardappelpannenkoeken zijn van oorsprong Duits hier heten ze Reibekuchen. Wij eten ze thuis ook echt als hoofdmaaltijd met een beetje appelmoes erbij.

Hoe maak je het dan?

voor 4 personen gebruik je 2 kg vastkokende aardappelen, 4 uien, 3 eieren, peper en zout en een beetje bloem.

Gebruik een keukenmachine met de fijnste rasp en rasp de geschilde aardappelen en de uien. Vervolgens zijn er enkele stukken niet gesneden, deze haal je eruit. Schep de geraspte aardappelen en de uien in een grote bak en laat het zetmeel en het sap er een BEETJE uitlekken( niet alles) Hierna meng je de eieren erdoor. Om alles te binden kun je bloem gebruiken.

Verhit 2 koekenpannen met olie en schep in elke pan 3 a 4 scheppen van het aardappelmengsel en druk het met een spatel een beetje plat. Draai de pannenkoeken na enkele minuten en haal ze eruit als beide zijde een mooie bruine kleur hebben.

Serveer de aardappelpannnekoeken met appelmoes en zout!

Eet Smakelijk!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s