Courgette gevuld met couscous

20140623_170802 (1)

 

Lekker gezond tijdens het WK, maar heel smaakvol. Courgette en rode paprika gevuld met couscous en een Oranje burger( verkrijgbaar in de supermarkt tijdens het WK).

 

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 300 gram couscous
  • 2 bosuitjes
  • Blauwaderkaas
  • Feta kaas
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 tomaat
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden

Stap 1 is de oven voorverwarmen op 200 graden Celsius en 1 liter water aan de kook brengen. Waarna vervolgens 1 groentebouillonblokje in het water oplossen.  vervolgens 400 ml bouillonwater  en 300 gram couscous in een bakje samenbrengen. Roer er een paar keer doorheen en voeg de Provençaalse kruiden toe.  Intussen kun je de courgette en paprika door midden snijden en uithollen. De uitgeholde courgette en de tomaat kun je kort aanbakken in de pan zodat deze al gaar zijn. Voeg dit toe aan de couscous. Druppel een beetje olijfolie in de courgette en de paprika.  Snijdt de bosuitjes(in ringetjes), blauwaderkaas(grof) en feta(in blokjes). Voeg dit toe aan de couscous. De blauwaderkaas zal een intense smaak geven aan de couscous. De resterende bouillon kan in de ovenschaal zodat de courgette later een beetje onder water staat.

20140623_170037

Nu is het tijd om de courgette en paprika te vullen. Schep de couscous ruim in de groente en doe er nog wat extra feta of blauwe kaas over heen. Leg de courgette in het laagje bouillon in de ovenschaal en doe het voor 30 minuten in de oven.

Een andere techniek is gewoon in de pan wat je dan met de paprika kunt doen. Het laatste laagje bouillon blijft in de pan. Vul de paprika parten met couscous en leg ze in de pan met de deksel erop. Ongeveer 15 minuten laten garen.

Het serveren haal de courgette uit de oven en schep nog 2 el bouillon over de couscous beide courgette delen. Dit geldt hetzelfde voor de de paprika. Serveer er een lekker stukje vlees bij en dan zal het heerlijk smaken.

20140623_170032

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s