Zelfgemaakt focaccia brood

Brood zelf maken gaat net zo snel met een pizzadeeg meel. Focaccia brood is brood dat vaak wordt gekruid met oregano, tomaat, of provencaalse kruiden, olijven en zeezout waardoor het een zeer smakelijk broodje wordt. 

 

20140709_172217Voor dit recept heb ik een een pakje pizzadeeg meel gekocht en vervolgens water, olijfolie en provencaalse kruiden, oregano en zeezout toegevoegd. 

Na uitvoerig kleden heb ik de vorm voor het brood gekozen en met een scherp mes licht blokjes in het brood gesneden. Een simpel mengsel van 2 eetlepels olijfolie, 1 tl oregano en een 1 tl grof zeezout heb ik vervolgens de inkepingen mee ingesmeerd zodat de smaak nog beter in het brood zou trekken.

Hoppppaaaaa in de oven op 200 graden voor 25 minuten!!!!! 

Tips voor het beleg? 

1. Pesto, mozzarella, tomaat, rucola en een beetje bosui 

2. Tomaten tapenade, brie, veldsla en bosui

3. als stokboordje snijden en beleggen met jou favoriete stokbrood beleg!

20140709_172602

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s