Cannelloni met spinazie/ricotta vulling

20140731_174458

Eindelijk!!! Ik heb dit altijd al eens willen maken. Cannelloni zijn grote pastapijpen die je kun vullen en in de oven doet. Nu heb ik geen zin om als bakker met een slagroomtuit de vulling in de pijpjes te spuiten( zoals het officieel hoort) dus heb ik wat anders gevonden om dat probleem op te lossen. Op verschillende websites wordt gewerkt met lasagne bladen die je vervolgens met de vulling oprolt en in de ovenschaal legt. 

Voor de vegetariërs onder de lezers die gerecht is ZONDER  vlees. 

20140731_164502Hier de benodigdheden voor 4 pers.

  • Lasagnebladen (vers of niet vers)
  • 450 gram verse spinazie ( of je gebruikt diepvies dan zal het ong 200 gram zijn)
  • 1 pakje Ricotta kaas ( Galbani)
  • 5 grote champignons
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 1 potje pasta saus (voor 2 pers)
  • Zout/peper
  • Geraspte kaas (eigen voorkeur)

Hoe maak je het?

1. Zet de oven aan op 200 graden. Fruit één ui en bak het samen met de champignons in een pan. In een andere pan kan de spinazie bereid worden in een klein laagje water (ongeveer 7 minuten koken/bakken) als de spinazie helemaal ingeslonken is kan het in een zeef uitlekken en samen met de champignons/ui in een bak worden gedaan.

20140731_165900

2. Kook een pannetje met een klein laagje water en leg hier een paar lasagne bladen in voor slechts een minuutje. Hierdoor worden de bladen soepel en is het straks makkelijk deze op te rollen. Nu het spinazie mengsel wat is afgekoeld kan de ricotta er door heen geschept worden. Voeg er een beetje zout en peper aan toe voor de smaak. 

20140731_170003

3. Leg een lasagne blad klaar en schep de vulling op het uiteinde van het blad. Rol deze vervolgens op tot Cannelloni. Doe dit tot dat de vulling op is. Waarschijnlijk houd je bij verse pasta lasagne bladen over. 

20140731_170215

4. De tomaten kunnen in plakjes worden gesneden en voor een goede smaak op de cannelloni worden gelegd. Hierna kun je de pasta saus over de tomaten verdelen. Gevolgd door de geraspte kaas. Ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden. 

20140731_170836

5. Eet smakelijk!!! 

20140731_174458

Reken per persoon ongeveer 2/3 Cannelloni rollen afhankelijk van de hoeveelheid vulling die je per rolletje hebt gebruikt. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s