Courgette pizza bodem

20140819_202858

Een pizzabodem bestaat normaal gesproken uit brood/deeg, kruiden en olijfolie. Voor dit recept gebruik ik een courgette als hoofd ingrediënt voor de bodem en er komt geen brooddeeg bij kijken. Eigenlijk een super gezonde pizza. 

Benodigdheden voor 1 plaatpizza

  • 2 courgettes
  • 2 eieren
  • Bloem
  • 100 gram geraspte kaas
  • Tomatensaus
  • Pizza beleg
  • Pizzakruiden

Om te beginnen zit in courgette veel vocht en zetmeel. Vocht willen we zo min mogelijk in de bodem, want dan word de bodem niet hard. Zetmeel is nodig voor de binding van de bodem. Dus allereerst moet de courgette worden geraspt. De courgette rasp kun je nu op een theedoek leggen en goed aan drukken. Laat dit even staan zodat de theedoek het vocht goed kan opnemen. Vervolgens pak je een nieuwe theedoek om nogmaals hetzelfde te doen. Je kunt de courgette ook een dag van tevoren raspen en in een zeef in de koelkast zetten voor een nacht/dag, hierna is het grootste gedeelte van de vocht ook weg en kun je met een theedoek nog het laatste vocht opnemen. 

20140819_184218

Als de courgette redelijk droog is kun je het in een bak scheppen en voeg hier 2 eieren, de geraspte kaas en de bloem aan toe. Voeg ook 2 eetlepels pizzakruiden toe en wat peper en zout. Voeg nog extra bloem toe als het beslag te vochtig lijkt. Zorg dat de oven op 220 graden is voorverwarmd. 

20140819_193620

Nu kun je het mengsel uitleggen op een pizza plaat. De bodem gaat in de oven voor ongeveer 30 a 40 minuten. Als het beslag te vochtig is wordt het niet hard genoeg en duurt het langer voor de bodem klaar is. Zorg ervoor dat de bodem ook in het midden hard wordt voordat je er beleg op gaat doen. Als de bodem klaar is kun je de pizza gaan beleggen met tomatensaus en beleg naar keuze. Ik heb paprika ringen, tomaat, mozzarella en verse basilicum gebruikt. 

20140819_201435

Nog 10 tot 15 minuten in de hete oven en je kunt genieten van je gezonde pizza!!!!! 

 

Eet smakelijk!!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s