Blini’s in 3 smaken

Blini’s is een combinatie van pannekoek, poffertje en een eierkoek en wordt voornamelijk in het oosten van Europa gegeten met topping. Toppings kunnen zijn: gehakt, vis ,maar ook kwark. En eigenlijk mag ik dit niet zeggen, maar in het oosten wordt dit veelal door hele arme mensen gegeten, omdat het heel goedkoop en simple te bereiden is.

Met de kennis van tegenwoordig kun je alle recepten zo luxe maken als je zelf wilt. Zo kun je de blini’s zelfs met kaviaar eten en wordt het daardoor meteen een stukje duurder.

De basis van de blini’s heeft alles te maken met een luchtig beslag doordat je de eiwitten opklopt en de gist het werk laat doen in de melk met eigeel. Nu is er een gemakkelijkere manier om dit alles te doen. Dat is namelijk gewoon poffertjes beslag maken en dit als blini’s nemen. Poffertjes beslag is iets luchtiger als pannekoeken beslag en daarom geschikt als simple vervanger. Je kunt van dit beslag gewoon pannekoeken bakken en vervolgens de vormpjes uitsteken. Rondjes, vierkantjes of sterretjes zoals op de foto te zien is.

pannekoeken uitsteken

blini's

De topping. 3 verschillende toppings heb ik voor dit recept bedacht.

Avocado salade met radijs

  • 1 avocado
  • ½ appel
  • 2 druppels citroensap
  • 4 radijsjes

Bereiding:

Voor de avocado salade snij je de avocado heel klein en prak je dit nog een klein beetje met een vork. De halve appel snijdt je in hele kleine blokjes en meng je door de avocado. Voeg 2 druppels citroensap toe. De radijsjes snijdt je in kleine plakjes en rooster je in een pan met wat olie. Leg een beetje van deze salade op een blini en leg er als laatste het stukje radijs bovenop.

Paddenstoelenmix

  • Mix van verschillende paddenstoelen( shi-take, portabello, champignons etc.)
  • half uitje

Bereiding:

De paddenstoelenmix is in een verpakking in de supermarkten te koop, maar jekunt natuurlijk ook je eigen favorieten samenstellen. Begin met het fruiten van het uitje voeg hierna in de pan de paddenstoelen toe. Dit mengsel leg je vervolgens met een lepel op de blini.

Seranoham/brie

  • Brie
  • Seranoham
  • walnoten

Bereiding

Deze combinatie werkt altijd vnd ik zelf. Altijd lekker op toostjes , als vleesvulling of zoals nu op een blini. Drapeer eerst de helft van een plakje seranoham op de blini leg er vervolgens een plakje brie boven op en als laatste de walnoot. Het lekkerste is als de blini nog warm is dan smelt de brie op de blini en geeft extra smaak.

trio van Blini's

Blini’s zijn ook heel lekker met zalm, maar hier ben ik zelf niet zo gek op.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s