Gevulde varkenshaas ham/kaas

Varkenshaas is lekker mals vlees. Vanuit de Allerhande van de Albert Heijn heb ik dit recept gebruikt voor een beetje van mezelf en een beetje van AH.

Dit varkenshaasje wordt gevuld met blauwaderkaas en Seranoham.

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • Seranoham
  • Blauwaderkaas 100 gram (Roquefort, Danish blue of gorgonzola)
  • Bloem
  • 2 varkenshaasjes ( samen 500gr)
  • Bakboter/olie

Allereerst snijdt je de 2 varkenshaasjes in het midden open. Let op niet helemaal doorsnijden maar ongeveer tot het midden. Vergeet niet de oven alvast te verwarmen om 170 graden.

Opensnijden varkenshaasje

Leg nu 2 plakjes seranoham op een bordje en leg er in de breedte 50 gram kaas op. Rol de seranoham vervolgens om de kaas heen. Doe dit voor beide varkenshaasjes. Leg nu de ham rolletjes in de opening van de varkenshaasjes.

BS12-14_top-tien_-3a-WO-Varkenshaas-met-rauwe-ham-en-Roquefort-3-225x225[1]

Vervolgens kun je nog 2/3 plakjes ham om de varkenshaasjes heen rollen. Gebruik de bloem om alles aan elkaar de binden en om later in te bakken. De haasjes gaan voor het garen in de oven, maar eerst zullen ze licht aangebakken worden in een bakpan met hete boter/olie. Zorg dat de varkenshaasjes een beetje bruin kleuren in ca. 5 min. Leg ze vervolgens in een oven schaal met het bakvet voor 25 minuten.

De laatste 10 minuten kun je de laatste 50 gram blauwaderkaas nog in de oven schaal doen voor een lekker sausje. De haasjes zijn gaar als ze niet meer rood zijn van binnen.

De haasjes zijn lekker met pomme duches en broccoli.

Gevulde varkenshaas met rauwe ham

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s