Maiskolf met feta/bosui

Maiskolf, kippenlever en aardappelwafels

Het is alweer een tijdje terug dat ik hier een recept poste, maar daar wordt het plezier niet minder om.

De maaltijd die ik gemaakt heb bestond uit aardappelwafels ( uit de oven), kippenlevertjes met spek en een maiskolf met feta en bosui.

Voor 2 personen: 2 maiskolfen, 10 aardappelwaaiers, 8 kippenlevertjes en 4 plakjes ontbijtspek, boter, bosui en feta

Voor het gemak heb ik de kippenlevertjes al in de middag in het spek gewikkeld.

20150316_174321

Stap 1: De mais uitpakken. Als je aan het uiteinde het kontje eraf snijd en vervolgens de in tegengestelde richting aait haal je in 1 keer de haren er af.

20150316_174350

Stap 2: Zet een pan met wat op het vuur. Snijd/breek de maiskolfen door midden

20150316_180048

Stap 3: Kook de kolfen in de pan 7 minuten beetgaar

20150316_180242

Stap 4: Giet de mais af en pers 2 tenen knoflook fijn. De pan is nog heet genoeg om de knoflook en de mais licht te stomen. Zo trekt de knoflook in de maiskolf. Let wel, denk aan de deksel.

20150316_181124

Stap 5:Bak de maiskolven in een pan met een beetje olie.

20150316_181949

Stap 6: Serveren maar, kruimel feta fijn over de kolf en versier de mais met bosui en een beetje zout.

Eet smakelijk20150316_182711

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s