Bulgur met gegrilde groente

Bulgur met gegrilde groente

Bulgur met gegrilde groente

Bulgur is een tarwesoort het wordt veel gegeten in Turkije met gegrilde kip. Het mooie van bulgur is dat je het zowel warm als koud kunt eten en dat je er eindeloos in kunt variëren.

Benodigdheden ( 4 personen)

  • Bulgur van Lassie 500 gram
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 ui/ rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 6 el olijfolie
  • Cherry tomaten
  • ( variatie tips:  paprika, feta, bosui, kipstukjes)

20150321_165219[1]

20150321_170028[1]

Je hebt meerdere opties. Je kunt de groenten grillen in de oven of in de grilpan, maar je kunt de groente ook gewoon bakken. Bij gebrek aan ruimte heb ik beide gedaan. Bovenstaande foto is de plaat voor in de oven. Snijd de groenten in mooie niet te dunne plakken en snijd de ui in parten. Door de olijfolie te combineren met de knoflook krijg je knoflook olie om de groenten mee in te smeren. De groenten hebben ongeveer 20 minuten nodig in een voorverwarmde oven van 200 graden.

20150321_172335[1]

De bulgur kun je volgens de verpakking klaarmaken en voor eventuele smaaktoevoeging kun je een groente of kip bouillonblokje toevoegen. Als je een garneerring in huis hebt is dit extra leuk voor de opmaak van je bord. Je kunt natuurlijk ook een kopje of kommetje gebruiken zoals ik gedaan heb.

20150321_172259[1]

En nu is het een kwestie van opmaken zoals jij het leuk vind.

Bulgur met gegrilde groente

Eet smakelijk. Als je nu heel veel overhoud kun je dit altijd de dag erna als koude salade eten. Zelf vind ik dat nog veel lekkerder.

20150322_175542[1]

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s