Affogato

Affogato

Affogato: Koffie en ijs als heerlijk dessert (of alles tussendoortje)

Versie koffie

Welke koffie vind je lekker? Ik kies een normale sterkte een klein kopje met een vleugje hazelnoot siroop. De meeste italianen kiezen voor een hele sterke espresso. Dit vind ik als dessert te sterk. Een andere suggestie is een likeur ( mozart chocolade likeur bijvoorbeeld)

IMG_0122

Doe een bolletje ijs in een glas. Welk ijs? origineel met vanille ijs, maar er zijn vele combinaties mogelijk.

IMG_0123

En voeg de hete koffie( eventueel met toevoeging van likeur of siroop) door middel van een kannetje toe aan het glas met het ijs. De koffie word langzaam koud en het ijs zal een beetje smelten, maar er zal genoeg van het bolletje ijs overblijven om heerlijk te smullen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s