Penne met salami

Penne met salami

Penne met salami en wijnsaus

  • 250 gram Penne
  • Flinke scheut witte wijn(chardonnay)
  • 10 plakken salami Napoli
  • Handje vol pijnboompitten
  • 8 cherry of snoep tomaten
  • Enkel plakken ciabatta
  • Scheutje olijfolie

IMG_0126

Hmm lekkere combinatie die ik heb leren kennen via een fantastisch concept Vapiano. Om te beginnen zeg een pan met water op om de pasta in te koken. Dit heeft namelijk de meeste tijd nodig. Als dat bijna gaar is kun je een kleine wokpan of bakpan op het vuur zetten met een klein druppeltje olijfolie. Waar je vervolgens de salami napoli in kunt bakken. Voeg een minuut later de in parten gesneden tomaatjes en pijnboompitten toe. Bak dit even mee en blus het af met een flinke scheut witte wijn. Voeg de pasta toe nadat je deze hebt afgegoten en bak het geheel nog even.

IMG_0127

Penne met salami

Lekker serveren met plakken ciabatta brood, olijfolie, zout en geraspte parmezaanse kaas.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s