Portobello burger

Portobella burger

Portobello burger ( voor 2 personen)

  • 4 portobello’s ( tip! bij de Lidl kosten 2 stuks maar €0,99)
  • 1 avocado
  • Halve tomaat
  • Halve ui
  • 1 teentje knoflook
  • Handje gemengde sla
  • Peper en zout
  • olijfolie

IMG_0911

Dit recept kost je 10 minuten dus wil je er bijvoorbeeld aardappeltjes, rijst o.i.d. erbij serveren dan luidt het advies om daar alvast mee te beginnen. Om te beginnen portobello’s hebben vaak nog een steel. Deze zul je voorzichtig moeten verwijderen en kun je later meebakken met de ui. Snipper de halve ui of snijdt deze in ringen om deze vervolgens in een verhitte koekenpan samen met het geperste knoflookteentje te fruiten. Gebruik de olie uit de pan om met een kwastje de portobello’s in te smeren. De gefruite ui en knoflook kun je vervolgens ui de pan halen.

IMG_0913

Zet nu de koekenpan op laag vuur en leg de portobello’s zo in de pan dat de onderkant wordt verhit (de zaadlijsten in de olie dus). De portobello gaat al snel slinken en als dat gebeurt kun je de portobello omdraaien. Voeg bij deze handeling ook de gefruite ui boven op de portobello. Terwijl de portobello in de pan ligt kun je de avocado fijn snijden en prakken met een vork en een tomaat in blokjes snijden. Voeg dit vervolgens bij elkaar.

IMG_0912

Je merkt al gauw dat de portobello flink geslonken is. Ongeveer 3 a 4 minuten per zijde om matig vuur is dan ook voldoende. Haal de portobello’s uit de pan en leg ze kort op een stukje keukenpapier. Zo vangt het keukenpapier de laatste vocht op. Nu is het tijd om te beleggen. Leg 1 portobello klaar om er een flinke lepel avocado/tomaat mengsel op te scheppen. Voeg een handje vol gemengde sla toe en een snufje zout en peper. Als laatste natuurlijk het kapje (portobello nummero 2)

Portobella burger

Jammiee smullen maar! 1 tip deze burger zul je echt met mes en vork moeten eten.

Variatie:   Gebruik bacon als toevoeging of geitenkaas

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s