Gevulde chocolade eieren

IMG_1835Vrolijk Pasen. Met deze chocolade eieren met witte chocolade mousse

Lekker hapje. Naar mijn mening kan het als ontbijt, snack, dessert of eigenlijk altijd met Pasen. Voor de Chocoholics onder ons is dit echt een favorietje.

  • Chocolade eieren (zoveel als je wilt)
  • 150 gram witte chocolade
  • 1 eidooier
  • 2 el suiker
  • 150 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 1 gelatine blaadje

Starten maar. Klop de eidooier met de suiker. Klop net zo lang tot het er luchtig en romig uit ziet. Verwarm ondertussen de melk alvast in een pannetje. Let op verwarmen betekent niet hetzelfde als koken. Verwarm tot een temperatuur dat van lauw-warm naar warm gaat. Voeg vervolgens al roerend de melk beetje bij beetje toe aan het ei-suiker mengsel. Het mag niet gaan stollen. Als alles bij elkaar is gevoegd kan het terug in de pan om het verder te verwarmen. In de pan kun je de witte chocolade in kleine stukjes toevoegen. Blijven roeren om alles te binden. Voeg nu ook het gelatine blaadje toe( dat al 5 min in koud water heeft geweekt). Roer net zo lang tot alles is opgelost.

Als alles tot 1 geheel is, kun je naar de volgende stap. Dat is alles zo snel mogelijk koelen. Ik gebruik hiervoor een bak met ijs. Hier zet ik de pan in en blijf ik nog even in roeren.

In deze tijd kun je de slagroom kloppen. Klop tot het stijf. Je kunt nog een beetje suiker toevoegen voor de smaak. Als alles op gelijke temperatuur kun je langzaam het witte chocolade mengsel bij de slagroom voegen. Schep dit er luchtig door heen. Als het 1 geheel is, kan het zijn dat het nog wat vloeibaar is. Na een nacht in de koeling is dit beter.

Daarom ook tip om het in ieder geval een paar uur voordat je het wil serveren te gaan maken.

Zo en nu aan de slag. Er zijn verschillende manier om chocolade mousse te serveren. Gewoon in een schaaltje is al top. Nu voor Pasen zijn deze Paaseieren een extra leuk.

Om de kapjes er netjes af te halen heb ik een mes gebruikt met heet water. Om de chocolade te snijden en smelten tegelijk. Werkte prima!

Met een spuitzak of boterhamzakje kun je de mousse in de eieren spuiten.

 

Wat mij nou nog leuk leek is om als Eigeel een lekkere caramel saus te gebruiken.

IMG_1834

Nou dat was lekker. Als was sommige mousse nog altijd een beetje vloeibaar. Als nog zeer smakelijk!!!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s