Nachos

Nachos

IMG_1940

Zo waarom chips niet als hoofdgerecht eten dacht ik laatst. Die vraag kon ik niet goed beantwoorden dus ik heb het gewoon in gang gezet.

Dit recept voor Nachos kun je prima met 2 personen eten als hoofdgerecht. Of met 4 personen als voorgerecht/snack, apetizer etc. En een bijkomend voordeel het kan gewoon in 15 minuten op tafel staan.

Wat heb je nodig:

  • Zak tortilla chips ( doritos naturel, maar andere smaak kan ook)
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 200 gram gehakt
  • 2 eetlepels mais
  • halve ui of klein uitje
  • 100/140 gram pittige geraspte kaas
  • crème fraîche
  • 1 bosui

 

Zo laten we gauw beginnen met de oven op 160 graden voorverwarmen. Snipper de ui en fruit deze in de pan. Doe vervolgens het gehakt erbij en bak dit rul. Doe er nog naar smaak wat peper en zout over heen. Voeg op het laatste nog de mais  en bosui toe en verwarm dit. 

Nu het stappenplan voor als de oven op temperatuur is en de buikjes knorren.

Hoppa, ongeveer 3/4 van de zak tortilla chips in een ovenschaal. Hierover heen het gehaktmengsel. Leg dan bovenop het gehaktmengsel de cheddarkaas plakjes.

IMG_1937

Zo op naar de laatste handelingen. Verdeel de geraspte kaas over de ovenschaal en schep enkele klodders met crème fraîche over de kaas.

IMG_1938  Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven op 160 graden. Als de kaas gesmolten is(8 min) kun je beginnen met genieten.

Waarschuwing: HET IS HEET!

Sausjes:

1. Avocado ( lekker fijn prakken en het is een heerlijke dip)

2. Salsa ( 1 tomaat met 1 eetlepel ui snippers)

3. Resterende crème fraîche kun je ook koud serveren. 

Zo mij rest nog 1 vraag: Waarom heb ik dit nu pas ontdekt!

IMG_1940

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s