Gevulde Portabello

IMG_3489

Portabello’s zijn champignons zo groot al je hand.

IMG_3480

Deze kunnen als vleesvervanger dienen, maar zijn ook zeer geliefd als voorgerecht.

Portabello caprese = een portabello gevuld met mozzarella,tomaat en basilicum

  • 2 portabello’s
  • 1 tomaat
  • 1 bolletje mozzarella
  • 4 blaadjes basilicum / 1 tl gedroogde basilicum
  • 2 el parmazaanse kaas
  • snufje zout

IMG_3481Om te beginnen, zullen de steeltjes moeten worden verwijderd. Deze kun je later weer toevoegen, want het zou zonde zijn om het weg te gooien. Doe een snufje zout in het midden.

Snijdt de tomaat en mozzarella in plakjes en verdeel deze over de portabello. Verdeel de basilicum vervolgens over de mozzarella.

Nu komen de steeltjes weer terug! Snijdt ze klein en leg ze vervolgens boven op de mozzarella. Nu enkel nog wat kaas toevoegen en klaar om te verwarmen.

Ik verwarm ze meestal in de grillpan met een beetje olijfolie en de deksel erop. Maar je kunt ze ook in de oven bereiden. Voor de oven raadt ik hetelucht stand aan op 170 graden voor 30 minuten. In de pan duurt het ongeveer 15 minuten.

Hij is klaar als de kaas is gesmolten en het vocht van de portabello wegloopt.

IMG_3487

Lekker en nu smullen maar!

IMG_3490

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s