Bruschetta

img_4828

Bruschetta van tomaat

  • 4 tomaten
  • 1/4 gesnipperde ui
  • 1 tl olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 1 turksbrood/ ciabatta
  • Kruiden ( bv. verse basilicum, oregano)

 

img_4811Als eerste gaan we de tomaten ontvellen. Dit is super eenvoudig en gaat heel snel. Het enige wat je hoeft te doen is een kruisje snijden in de onderkant van de tomaat.

Vervolgens giet je er kokend water overheen en wacht je 1 minuut. Giet vervolgens het hete water weer af.

Nu kun je het tomaten vel er gemakkelijk af plukken. let op hier krijg je vieze handen van.

img_4817De volgende stap is het snijden van de tomaat. Een makkie zou je denken, maar denk er aan het vruchtvlees en zaadjes wil je niet in de bruschetta hebben. Enkel de buitenkant en de kern van de tomaat. Als je niet vies bent van een beetje tomaat aan je handen, dan zou ik er voor kiezen om de tomaat in helften te snijden en vervolgen met je duimen de zaadlijsten er uit te drukken.

Je wilt uit eindelijk niet een hele overheersende knoflook smaak, maar een lichte knoflook smaak. Daarom kies ik ervoor om de knoflook niet te persen, maar in de helft te snijden en enkel in de tomaten te laten trekken voor 2 uur samen met een 1/4 gesnipperde ui. Voeg ook de kruiden toe en laat het mengsel in de koelkast marineren.

img_4823 Rooster wat brood, zodra je de bruschetta wil serveren. Je kunt de teen knoflook uit de bruschetta halen en insnijden om vervolgende de broodjes nog een beetje in te masseren met knoflook en olijfolie. Ik kies meestal voor ciabatta of turks brood. Schep de bruschetta op et brood zodra deze uit de oven komt en serveren maar.

img_4828

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s