Italiaanse sushi

img_4870

Italiaanse sushi..is sushi gebaseerd op Italiaanse ingrediënten. Ik wilde zeggen dat ik dat geheel zelf verzonnen had, maar op internet blijken er wel meer mensen die een vergelijkbare connectie hebben gemaakt.

Alsnog is de Italiaanse sushi geschikt als voorgerecht of als gezellig hapje bij een tapas avond of borrel. Eenvoudig te maken en het ziet er natuurlijk feestelijk uit.

Om te beginnen: wat zijn de ingrediënten?  (4 personen)

  • Risotto rijst ( 1,5 kopje is voldoende)
  • 8 plakken serranoham/parmaham
  • 1/2 gesnipperde ui
  • 1 knoflookteentje
  • kippenbouillon
  • 4 champignons
  • gegrilde paprika
  • beetje feta of Parmezaanse kaas ( zoutige kaas)
  • 5 zongedroogde tomaten
  • truffelolie

Laten we met de risotto beginnen. Snipper de ui en fruit deze samen met de knoflook in de pan. Voeg vervolgens de risottorijst toe. Ja je lees het goed zonder er direct water aan toe te voegen. Laat de smaken in de rijst trekken voor 2 minuten en schep goed om. Voeg beetje bij beetje de kippenbouillon toe. Zorg ervoor dat je pas weer bouillon toevoegt als het vocht door de rijst is opgenomen of is verdampt. Na ongeveer 18 minuten zou de risotto gaar moeten zijn. Zorg er intussen voor dat je paprika grilt. Ongeveer 30 minuten op 200 graden is voldoende.

img_4861

Zorg ervoor dat je alle ingrediënten gesneden en gebakken klaar hebt staan. Je gaat vieze handen krijgen en je wilt dit gerecht warm op tafel serveren. Leg 4 a 5 plakken serranoham over elkaar heen. ( zie foto)

img_4862

Bedek vervolgens de onderzijde tot net over het midden met risotto en druk goed aan.

img_4863

Ja, laat het feestje maar beginnen. Druk de risotto nog iets dieper in op de plek waar je wilt beleggen. Leg vervolgens de ingrediënten in de lijn. Paprika, zongedroogde tomaat, feta en champignons. Druppel er naar wens nog een beetje truffelolie op. Let op niet te veel.

img_4864

Nu is het een kwestie van strak oprollen en in nette stukjes snijden.

img_4865

Snij tip: Gebruik een scherp mes en begin in het midden met snijden. Voor het warm houden en warm serveren van de sushi kun je de sushi nog even 5 minuten in de voorverwarmde oven zetten.

Serveer de Italiaanse sushi met olijfolie/balsamico en truffelolie.

img_4870

Buon Apetito!

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s